Buitendag met de Parkstraatgemeente

9 juli 2023
Parkstraatgemeente en Kasteel Doorwerth
Buitendag met de Parkstraatgemeente

Ook dit jaar komt er weer een Buitendag! We willen er een leuke en gezellige dag van maken, net zoals altijd, samen met de Doopsgezinden. Het programma is nog niet helemaal rond, maar wat wel duidelijk is: 

Na de start in de Parkstraatgemeente gaan we naar kasteel Doorwerth. We krijgen daar een rondleiding en eindigen met een gezamenlijke lunch.

De meesten van u zullen het kasteel wel kennen. Het kasteel ligt prachtig, op de grens van de uiterwaarden en het bos bij Doorwerth, en dateert uit de 13e eeuw. In de loop van de eeuwen kende het een roerig bestaan: uitbreidingen, verwoestingen en weer herstel.

In het kasteel is veel te zien: de vroegere inboedel, waaronder harnassen, portretten geschilderd door Nicolaes Maes en Ferdinand Bol, een archeologische en een bosbouwcollectie, het Nederlands Jachtmuseum en museum Veluwezoom met een bijzondere collectie 19de- en 20ste-eeuwse schilderkunst, met name van de kunstenaarskolonie in Oosterbeek (circa 1840-1880) en van de schildersvereniging ‘Pictura Veluvensis’ (circa 1900-1930).

Voor wie slecht ter been is zijn er loopstoeltjes te leen. Rolstoelen en rollators kunnen het kasteel helaas niet in, maar wel de tuin rond het kasteel. Meer informatie is te vinden op 

https://www.glk.nl/doorwerth/kasteel-doorwerth/plan-je-bezoek/toegankelijkheid en op 

https://www.glk.nl/content/uploads/2022/09/Toegankelijkheid-Kasteel-Doorwerth-120922.pdf?x55704

Praktische informatie

Programma:

● 9 juli van 10 tot 15 uur

● We beginnen in de Parkstraatgemeente met koffie en wat lekkers

● We gaan daarna naar kasteel Doorwerth voor een rondleiding en een lunch

Aanmelden:

In de kerk ligt een intekenlijst. Een e-mail sturen naar buitendag@parkstraatgemeente.nl kan ook. U kunt ook aangeven of u een museumjaarkaart heeft en/of een auto tot uw beschikking en mensen mee wilt nemen.

Ellen den Hoedt (06-44828763) 

Elise Vink (06-23024034)