Lezing ‘De kracht van het religieuze verlangen’

26 januari 2024
20:00 - 22:00
Parkstraatkerk
Lezing ‘De kracht van het religieuze verlangen’

Op 26 januari organiseert de Parkstraatgemeente een lezing met de titel ‘De kracht van het religieuze verlangen’. Deze lezing wordt gegeven door journalist en schrijver Stevo Akkerman.

Akkerman zal aan de hand van poëzie proberen iets te zeggen over de kracht van het (religieuze) verlangen. Misschien is het, in de woorden van Rutger Kopland, ‘iets dat voor je uit vlucht’. Of zoiets als wat Santiago de Compostela is voor de pelgrim: niet de vervulling van de reis, niet het einde, maar de zin.

Stevo Akkerman is een veelzijdige schrijver die zowel fictie als non-fictie heeft gepubliceerd. Hij ontving in 2017 de Heldringprijs voor zijn columns in Trouw. Zijn boeken omvatten onder andere ‘Het klopt wel, maar het deugt niet’ en ‘Wat is dan goed?’. Daarnaast is hij auteur van romans zoals ‘Vals weerzien’ en ‘Inboorling’. ‘Donderdagmiddagdochter’ werd in Nederland en Vlaanderen bekroond.

De lezing vindt plaats van 20:00 tot 22:00 uur in de Parkstraatkerkin Arnhem. Toegang is gratis en na afloop is er een drankje om bij na te praten.

Voor meer informatie over de lezing en de spreker, kunt u terecht op de website van de Parkstraatgemeente. www.parkstraatgemeente.nl .