Kapel aan de beek Pelgrimsviering

24 april 2024
09:30 - 13:00
Waalse kerk en Park Sonsbeek
Aly Meijer gaat voor
Kapel aan de beek Pelgrimsviering

Woensdagdagochtend 24 april, is er weer een Kapel aan de beek pelgrimsviering in de Waalse kerk, Gasthuisstraat 1 en in Park Sonsbeek!

De kerk is open vanaf 9.00 uur om te kunnen genieten van de stilte. We beginnen met een meditatieve viering om 9.30 uur.

Om 10.00 uur drinken we koffie/thee en is er tijd voor een verrassende kennismakingsvraag. Vanaf ongeveer een uur of 10.30 uur wandelen we deels in stilte, deels in gesprek, naar Park Sonsbeek. Bij de waterval krijg je een bezinnende vraag mee. De ochtend eindigt met een potluck-lunch, waarvoor iedereen iets te eten meeneemt en duurt tot uiterlijk 13.00 uur. 

Je kunt ook met een deel van het programma meedoen, bijv. alleen de meditatieve viering en/ of het koffiedrinken of pas aansluiten vanaf de wandeling om 10.30 uur of alleen de lunch. Alles is mogelijk.

Iedereen is van harte welkom! Opgeven graag, maar hoeft niet per se. We vragen een vrijwillige bijdrage voor de gemaakte kosten, het richtbedrag hiervoor is 5 euro.

Zondag 21 april is Nijkleaster te zien bij het programma ‘Petrus in het land’. Misschien leuk om terug te kijken als je geïnteresseerd bent waar de Kapel aan de beek pelgrimsvieringen vandaan komen. In Jorwert, Friesland heten de pelgrimsvieringen Kleasterkuiers. Iedere woensdag wordt er een kleasterkuier georganiseerd, al vanaf 2012. Er is daar nu ook net een nieuw klooster gebouwd in een boerderij en sinds vorig jaar Pinksteren in gebruik genomen.

Hartelijke groeten van Aly Meijer

predikant@doopsgezindenarnhem.nl

06-26493146