#waarom #verbinding #nieuwsgierig #openmind

๐—ช๐—ฎ๐˜ ๐—ฑ๐—ฒ๐—ป๐—ธ ๐—ท๐—ถ๐—ท ๐—ฎ๐—น๐˜€ ๐—ท๐—ฒ ๐—ฑ๐—ฒ๐˜‡๐—ฒ ๐—ณ๐—ผ๐˜๐—ผ ๐˜‡๐—ถ๐—ฒ๐˜? ๐—œ๐—ธ ๐—ฏ๐—ฒ๐—ป ๐—ด๐—ฒ๐—ฒ๐—ป ๐—™๐—”๐—ก. ๐—ฃ๐—ณ๐—ณ๐—ณ, ๐˜„รก๐˜ ๐—ฒ๐—ฒ๐—ป ๐—บ๐—ฎ๐—ป๐—ป๐—ฒ๐˜๐—ท๐—ฒ. ๐——๐—ฎ๐—ฐ๐—ต๐˜ ๐—ถ๐—ธ ๐—ฎ๐—น๐˜๐—ถ๐—ท๐—ฑ. ๐— ๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ ๐— ๐—ฒ๐—บ๐—ฝ๐—ต๐—ถ๐˜€ ๐——๐—ฒ๐—ฝ๐—ฎ๐˜† ๐—ถ๐˜€ ๐—ด๐—ฒ๐—ฒ๐—ป ๐˜‚๐—ถ๐˜๐˜€๐—น๐—ผ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ. Lees dit mooie (door Chantal Riedeman op linkedin ingekorte) verhaal van Sander de Kramer.

Heel Nederland viel deze week weer eens over hem heen: Memphis Depay. Dit keer was het omdat de spits van Oranje met een opvallende hoofdband het veld op stapte. Mensen noemen hem een uitslover. Een jongen die alles doet om aandacht te krijgen.

De relatie tussen het Oranje-legioen en Memphis is al jaren moeizaam.
Maar de aversie tegen Memphis bereikte een kookpunt, toen hij een nieuwe manier had bedacht om een doelpunt te vieren. Hij sloot zโ€™n ogen en stak zโ€™n wijsvingers in beide oren. Zelden was het legioen zo beledigd. De snelle conclusie op de tribunes: Memphis had blijkbaar maling aan de supporters.

Nu ken ik Memphis een beetje. En het is de hoogste tijd dat mensen het bijzondere verhaal รกchter het โ€˜enfant terribleโ€™ leren kennen.

Memphis werd als kind heel erg gepest vanwege zijn grote neus. Hij voelde zich onbegrepen en verstoten. Iemand raadde Memphis aan de Bijbel te gaan lezen. Zijn contact met God bracht rust in het turbulente leven van Memphis.

De succesvolle sportman verdiende inmiddels veel geld. En, geรฏnspireerd door de Bijbel, besloot Memphis een groot deel van zijn salaris te gebruiken om kansarme mensen te helpen.

Memphis reisde naar Ghana, het land van zijn vader. Hij kwam daar in contact met dove en blinde kinderen. Deze gehandicapte kids werden in de harde Afrikaanse maatschappij gepest en verstoten.

Opeens had hij een missie: hij zou รกlles doen wat hij kon om de dove en blinde kinderen van Ghana te laten meedoen in de samenleving. Memphis richtte een eigen foundation op.

Dankzij de inzet van de voetballer hebben inmiddels vele honderden kinderen een betere toekomst gekregen. De reden dat hij een doelpunt viert door zijn ogen te sluiten en zijn vingers in zโ€™n oren te stoppen, is omdat Memphis dan aan zijn dove en blinde kinderen in Ghana denkt.

Nog zes goals en dan streeft hij Robin van Persie voorbij als topscorer aller tijden van het Nederlands elftal.

Onwetendheid is de bron van alle kwaad, zei Socrates. Met de kennis van nu, is Memphis Depay geen irritant mannetje maar een enorme held. Een held zonder cape, maar mรฉt hoed en hoofdband.

Bron: Nederlands Dagblad

Daarom is de waarom-vraag zo belangrijkโ€ฆ. Die had ik mezelf ook nog niet gesteld. Een aanname doen is immers makkelijkerโ€ฆ Maar dankzij het bovenstaande verhaal ben ik nu FAN van Memphis Depay ๐Ÿงก๐Ÿงก๐Ÿงก

Aldus zo schrijft Chantal Riedeman op linked in.

Hieronder nog de link naar de foundation van Memphis.

https://www.memphisfoundation.org/