Inspiratie op insta

Gister zat ik wat te scrollen op instagram en kwam ik ineens dit filmpje tegen van deze bijzondere vrouw, Maya Angelou, de bekende schrijfster! Een filmpje van femalequotient.

Ze raakte me direct in mijn hart. Dit is haar verhaal:

Ze vertelt: ‘Elke keer als ik een podium opga, bijv. wanneer ik ga vertalen, lesgeven of een film ga regisseren, dan neem ik iedereen mee die ooit vriendelijk tegen me was, ik vraag dan deze mensen, zwart, wit, straight, gay, afro american, mexicaans, aziatisch, dood of levend, maakt niet uit wie, die ooit aardig tegen me was: kom ga met me mee en steun mij bij wat ik nu ga doen. Ik heb je nodig, zodat ik nooit meer voel dat ik geen hulp heb, nee ik heb regenbogen in mijn wolken.

Haar boodschap is, volgens mij komt het hierop neer om te zorgen, jezelf voor te bereiden, opdat jij, dat ik, een regenboog kan zijn voor iemand anders’ wolken. Ook al eten we niet hetzelfde klaargemaakte eten, ook al spreken we een verschillende taal en geloven we niet in dezelfe god of misschien in geen enkele god, wees een zegen voor iemand.

Via deze link kun je het filmpje zien, want ze vertelt het zelf veel beter.