Zomerkring ‘Vrede kun je leren’

Je naaste liefhebben als je zelf en ook de vreemdeling liefhebben, de ander die níet is als wij, dat valt nog niet altijd mee. Afgelopen themakring van de doopsgezinden Arnhem ging over het thema ‘Vrede kun je leren!’. Dit bleek echter zo’n groot thema dat er nog wel drie bijeenkomsten aan gewijd kunnen worden.

De eerste zomerkring bijeenkomst 30 juni gaan we daarom innerlijke vrede beoefenen door middel van (gebeds)meditaties. Neem je eigen favoriete gebed, meditatie of een combinatie daarvan, mee. 

De tweede bijeenkomst 7 juli gaat over de methode geweldloze communicatie van Marshall Rosenberg. Wie weet heb je weleens een cursus gevolgd, wat weet je er nog van? Wat zou je willen leren? We gaan oefeningen uit het werkboek doen.

De derde bijeenkomst 14 juli oefenen we met het hebben van compassie voor onszelf en onze medeschepselen op aarde, o.a. door gebruik te maken van het Latifagebed: 

‘ik besta, 

ik verlang, 

ik hoop, 

ik geloof en vertrouw, 

ik laat los, 

ik heb lief 

en 

ik ben bereid.’

De bijeenkomsten zijn los van elkaar te volgen, mocht je niet elke bijeenkomst kunnen. Ze vinden plaats op vrijdagmiddagen 30 juni, 7 juli en 14 juli, om 13.30-15.30 uur in de Voorhof van de Parkstraatgemeente, Kastanjelaan 22e, 6828 GL, Arnhem. 

Opgave bij Aly Meijer, predikant@doopsgezindenarnhem.nl of 06-26493146.